Säljare

Att sälja på auktion ska kännas tryggt Björnssons Auktionskammare grundades 1995 av familjen Björn Björnsson i Lund. År 2010 tog Mikael Sörensen över och driver idag verksamheten i samma familjära anda som alltid varit ett kännetecken för verksamheten.

Efter att i många år hållit välbesökta slagauktioner med budgivning i salen inför publik togs steget vidare till online-auktioner hösten 2022. Detta sker nu i samarbete med Auctionet som har över en halvmiljon registrerade köpare. Tillsammans med vårt eget uppbyggda kundregister med trogna köpare och Auctionets kundbas når vi idag kunder över hela Sverige och i många andra länder i världen.

Genom åren har det även skapats många kontakter och förtroenden hos advokater, jurister, begravningsbyråer, banker, försäkringsbolag, fastighetsmäklare och privatpersoner. Detta gör att du som säljare kan känna en trygghet vid försäljning av dina föremål hos oss.

Något som vi blivit speciellt kända för är att ta hand om hela hem och dödsbon. Förutom försäljning av lösöret kan vi även ta hand om tömning samt utföra städning efteråt. Även om det bara handlar om ett föremål eller en stor samling kan vi försäkra att vi alltid kommer att göra vårt yttersta med största omsorg och kvalité för bästa möjliga säljresultat.

Förutom dagliga online-auktioner hålles även Kvalitetsauktioner två gånger per år, vår och höst.

Villkor säljare

Inlämning och värdering till våra dagliga online-auktioner och Kvalitetsauktioner sker måndag-fredag kl. 13-17, eller enligt överenskommelse, på Nöbbelövsvägen 100 i Lund.

När det gäller hela eller delar av hem och dödsbon, kontaktar inlämnaren oss för bokning av ett hembesök. Där går vi tillsammans igenom bohaget för att finna den bästa lösningen för Er. Det går även bra att sända bilder till oss för värdering på info@bjornssons-auktioner.se Vi gör hembesök dagligen i hela Skåne.

Inlämnade föremål är försäkrade av Björnssons Auktionskammare i samband med inbrott, brand och vattenskada till ett värde motsvarande utropspriset minus försäljningsavgifter (provision samt slagavgift).

Avgifter

Säljarprovisionen är 20 % (Kvalitetsauktion 15%) samt 70 kr i slagavgift inklusive moms. Vid försäljning av smycken, armbandsur och fickur samt guldföremål uttages endast 5% i provision samt 70 kr i slagavgift inklusive moms.

Osålda föremål

Ett föremål kan bli osålt om inga bud lägges på föremålet eller om ett av säljaren önskat minsta pris, bevakning, ej uppnåtts. Om ett föremål blir osålt första gången så publiceras det automatiskt på nytt, maximalt tre gånger. Härvid kan även eventuell bevakning sänkas av säljaren om så önskas. Skulle föremålet trots allt sluta som osålt utgår inga avgifter. Osålda föremål skall avhämtas senast sju dagar efter det sista auktionsförsöket. Ej avhämtade föremål inom föreskriven tid skänkes till välgörenhet.

Redovisning

Utbetalning sker 20 bankdagar (Kvalitetsauktion 30 bankdagar) efter auktionen till angivet bankkonto förutsatt att köparen betalat och ingen reklamation skett eller ångerrätt nyttjats. Om köpare utnyttjar sin ångerrätt kommer föremålet att publiceras på nytt till försäljning inom kortast möjliga tid.

x
Björnssons Auktionskammare använder cookies   Läs vår Integitetspolicy. OK